niedziela, 29 października 2017

Granola orzechowa


Składniki:
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 2 łyżki płatków gryczanych
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 1/4 szklanki pestek dyni
  • 1 szklanka mieszanki ulubionych orzechów (użyłam ziemnych niesolonych, migdałów, nerkowców, mieszanki studenckiej)
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju kokosowego

Do miseczki włożyć wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć granolę. Piec w 180 stopniach przez 15 minut. Co jakiś czas mieszać. Przechowywać w zamkniętym pojemniku w suchym miejscu.

1 komentarz:

  1. Mniam! Uwielbiam granolę, w szczególności z orzachami. Chętnie przetestuję Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...