Składniki:
z bloga Kwestia Smaku
- 1/2 szklanki wody
- 1/3 szklanki cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 200 g porzeczek
- 1 szklanka soku pomarańczowego
- mięta
- cytryna
- kostki lodu
W rondelku zagotować wodę z ekstraktem waniliowym i cukrem, gotowa 3 minuty. Odstawić do ostygnięcia.
Porzeczki zbenderowac. Przecisnąć prze sitko, resztki z sitka wyrzucić.
Połączyć syrop cukrowy z musem porzeczkowym oraz sokiem pomarańczowym. Odłożyć do lodówki.
Do szklanek nalewać syrop do polowy szklanki, wrzucić plasterek cytryny, lód, listki mięty. Dopełnić wodą.
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńSuper przepis na lemoniade :)
OdpowiedzUsuń