Obiad, którego przygotowanie zajmie Ci maksymalnie 15 minut :)
Składniki na 2 porcje:
- 100 g ulubionego makaronu
- 1 puszka pomidorów
- 1/2 puszki cieciorki
- 30 g fety lub więcej wg preferencji
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- masło klarowane
- bazylia, oregano, tymianek (świeże bądź suszone)
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- szczypta chilli
- sól, pieprz
- odrobina cukru
Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać chilli, słodką paprykę, tymianek, bazylię, oregano i pomidory. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Smażyć przez 5 minut. Dodać cieciorkę i smażyć kolejne 5 minut. Na talerze nałożyć makaron, polać sosem, posypać pokruszoną fetą. Gotowe!
pomysłowe połączenie;) muszę wypróbować;) a zapraszam na ''ZAPIEKANKĘ BROKUŁOWĄ''
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/04/zapiekanka-brokuowa-pod-beszamelem.html
pozdrawiam