Wytworna i elegancka przekąska z truskawkami i kozim serem w roli głównej. Całość kompozycji dopełnia oliwa, sos balsamiczny oraz bazylia. Smaki się tu fajnie przenikają - słodycz truskawki balansuje kwaśny smak octu balsamicznego. Goście na pewno będą zachwyceni.
Składniki:
- 1 bagietka
- 200 g truskawek
- 50 s sera koziego (użyłam twarogu)
- oliwa
- kremowy sos balsamiczny (można zastąpić tradycyjnym płynnym octem balsamicznym)
- listki bazylii
Bagietkę pokroić na kawałki. Posmarować serem kozim. Truskawki pokroić na kawałki. Ułożyć na serze, spryskać oliwą i sosem balsamicznym. Całość posypać porwaną bazylią. Smacznego!
Takie kanapeczki musialy być pyszne :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam kozi ser, ale nie jadłam jeszcze nigdy w takim połączeniu :)
OdpowiedzUsuńpolecam wypróbować :) pozdrawiam
Usuńrewelacja:) zjadłabym z chęcią:)
OdpowiedzUsuń