sobota, 14 czerwca 2014

Koktajl truskawkowo-czereśniowy


Sezon na truskawki i czereśnie w pełni. Może skusicie się koktajl z ich dodatkiem :) już sam kolor zachęca do jego wypicia :) Najmniej przyjemną rzeczą w przygotowywaniu tego koktajlu jest pozbawienie czereśni pestek, ale myślę, że smak wynagrodzi ten trud. Koktajl można dosłodzić, ja jednak zrezygnowałam z dodawania cukru.


Składniki na 2-3 szklanki:
  • 280 g truskawek
  • 2 garście czereśni
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (opcjonalnie)

Truskawki odszypułkować. Czereśnie pozbawić pestek. Owoce przełożyć do blendera. Dodać jogurt i ekstrakt waniliowy. Zmiksować na aksamitną konsystencję.


Inspiracja

3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...