poniedziałek, 6 stycznia 2014

Halibut z warzywami w papilotkach


Bardzo lekkie danie z ryby w towarzystwie warzyw. Przygotowuje się je szybko, wystarczy pokroić warzywa i zapiec wszystko w piekarniku. Szybko, zdrowo i smacznie!

Składniki na 2 porcje:
  • 2 filety z halibuta (około 200 g sztuka)
  • 1 mała cukinia
  • 1/2 bakłażana
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • oliwa
  • tymianek suszony
  • sól
  • sok z cytryny
  • 1/3 szklanki bulionu warzywnego (najlepiej domowego - klik

Filety z ryby umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić. Z pomidorów usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Cukinię, bakłażana i cebulę pokroić w plasterki. Rozłożyć na sobie 2 arkusze papieru do pieczenia, posmarować je na środku oliwą, ułożyć warzywa. Posypać je suszonym tymiankiem i solą. Na warzywach ułożyć rybę, polać ją bulionem warzywnym. Delikatnie zwinąć końce papieru jednocześnie podwijając środek, tak jak zawinięty jest cukierek. Podobnie postąpić z drugim filetem ryby. Piec przez 30 minut w 180 stopniach.


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...