Składniki na 12 babeczek:
Budyń:
Ugotować budyń i ostudzić.
Ciasto:
- 90 g miękkiego masła
- 2 jajka
- 110 g mąki
- 1 i 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g cukru pudru
- 2 łyżki mleka
- 30 g budyniu śmietankowego bez cukru
- 1/2 ekstraktu z wanilii
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Dodatkowo 1 jabłko
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nałożyć część ciasta, następnie na to budyń i resztę ciasta na górę. Jabłka pokroić na kawałki i wcisnąć w ciasto. Piec 30 min w 180 stopniach.
Oryginalny przepis znajduje się tutaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz