niedziela, 17 marca 2013

Budyniowe babeczki z jabłkami


Składniki na 12 babeczek:

Budyń:
  •  15 g budyniu śmietankowego bez cukru
  • 190 ml mleka
  • 1 łyżka cukru pudru
Ugotować budyń i ostudzić.

Ciasto:
  • 90 g miękkiego masła
  • 2 jajka
  • 110 g mąki
  • 1 i 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g cukru pudru
  • 2 łyżki mleka
  • 30 g budyniu śmietankowego bez cukru
  • 1/2 ekstraktu z wanilii


Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.

Dodatkowo 1 jabłko

Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nałożyć część ciasta, następnie na to budyń i resztę ciasta na górę. Jabłka pokroić na kawałki i wcisnąć w ciasto. Piec 30 min w 180 stopniach. 

Oryginalny przepis znajduje się tutaj.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...