wtorek, 19 marca 2013

Meksykański kociołek

 
Składniki:
  • 400-450 g mielonej wieprzowiny ( u mnie z szynki)
  • 2 marchewki starte na grubych oczkach
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • 150 g czerwonej fasoli
  • cebula
  • pół czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka wody
  • olej
Rozgrzać łyżkę oleju na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebule. Po chwili włożyć mięso i smażyć aż zmieni kolor. Dodać paprykę, kukurydzę oraz fasolę, podsmażyć. W szklance wody rozmieszać obie rodzaje papryk oraz koncentrat, wlać na patelnię i dusić około 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem.

Przepis z modyfikacjami pochodzi z tej strony.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...