Pomysł na wykorzystanie białek znaleziony u Doroty
Składniki:
- 3 białka
- 100 g cukru pudru lub więcej jak ktoś lubi słodsze
- niecała łyżeczka octu winnego
- 1,5 łyżki kakao
- 250 ml kremówki 30%
- owoce sezonowe
- kawałki czekolady
Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po łyżce cukru, na koniec wsypać kakao i ocet winny, ubić. Na blaszce pokrytej papierem do pieczenia narysować okrąg o średnicy 14 cm, wyłożyć ubitą pianę, wyrównać. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i natychmiast przykręcić temperaturę do 150 stopni. Piec 1 h 15 min. Ostudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.
Ubić kremówkę, nałożyć na bazę i przyozdobić owocami i czekoladą.
Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!
OdpowiedzUsuń