sobota, 6 maja 2017

Owsianka jagodowa na wodzie kokosowej


Składniki na 1 porcję:
  • 1 szklanka wody kokosowej
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 50 g mrożonych jagód
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 1 łyżka płatków migdałowych

Płatki owsiane ugotować na wodzie kokosowej. Pod koniec gotowania dodać jagody oraz syrop klonowy. Przełożyć do miseczki, posypać płatkami migdałowymi.


7 komentarzy:

  1. Uwielbiam taką owsiankę, ale najbardziej tą tradycyjną - z mlekiem. Niemniej jednak chciałabym spróbować tej jagodowej na wodzie kokosowej bo sama jestem ciekawa jak smakuje. Ja z kolei polecam do owsianki dodać mrożone owoce, które dają super aromat, rodzynki i żurawinę, które też bardzo dobrze smakują. Niekiedy dokładam banany oraz inne owoce. Warto eksperymentować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawa treść i konkretny wpis

    OdpowiedzUsuń
  3. jak zawsze interesujący wpis!

    OdpowiedzUsuń
  4. rzetelne informacje i wpisy!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...