Składniki na 1 porcję:
- 1 szklanka wody kokosowej
- 4 łyżki płatków owsianych
- 50 g mrożonych jagód
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- 1 łyżka płatków migdałowych
Płatki owsiane ugotować na wodzie kokosowej. Pod koniec gotowania dodać jagody oraz syrop klonowy. Przełożyć do miseczki, posypać płatkami migdałowymi.
Uwielbiam taką owsiankę, ale najbardziej tą tradycyjną - z mlekiem. Niemniej jednak chciałabym spróbować tej jagodowej na wodzie kokosowej bo sama jestem ciekawa jak smakuje. Ja z kolei polecam do owsianki dodać mrożone owoce, które dają super aromat, rodzynki i żurawinę, które też bardzo dobrze smakują. Niekiedy dokładam banany oraz inne owoce. Warto eksperymentować :)
OdpowiedzUsuńinteligentny wpis
OdpowiedzUsuńciekawa treść i konkretny wpis
OdpowiedzUsuńjak zawsze interesujący wpis!
OdpowiedzUsuńten wpis jest super!
OdpowiedzUsuńinteligentny wpis
OdpowiedzUsuńrzetelne informacje i wpisy!
OdpowiedzUsuń