sobota, 1 kwietnia 2017

Sałatka z pieczona papryką, rukolą i pestkami dyni



Składniki:

  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • rukola
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pomidor
  • 1 łyżka oleju
  • sok z cytryny
  • garść pestek dyni
  • sól, pieprz do smaku

Paprykę spryskać oliwą, zawinąć w sreberko i upiec w 200 stopniach, aż będzie miękka. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni.
Do miski dodać pokrojoną sałatę lodową i rukolę. Zetrzeć marchewkę, dodać pokrojoną upieczoną paprykę. Pomidor pokroić w kostkę dodać do sałatki. Doprawić sokiem z cytryny, sola i pieprzem. Posypać pestkami dyni.

Przepis pochodzi z książki "Detoksy" Karolina i Maciej Szaciłło

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...