czwartek, 10 lipca 2014

Surówka z rzodkiewek


Surówka z rzodkiewek, żółtej papryki i marchewki. Doprawiona koperkiem i sosem winegret. Świetna jako dodatek do mięs lub samodzielna przekąska.

Składniki:
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 1 żółta papryka
  • 3 marchewki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki cukru brązowego
  • pieprz, sól do smaku

1. Rzodkiewkę i paprykę pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce. Wszystkie warzywa przełożyć do miski i wymieszać. 
2. W osobnej miseczce wymieszać oliwę, sok z cytryny, cukier. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
3. Do warzyw dodać koperek, polać winegretem. Odstawić do przegryzienia na kilkanaście minut.



Inspiracja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...