Surówka z rzodkiewek, żółtej papryki i marchewki. Doprawiona koperkiem i sosem winegret. Świetna jako dodatek do mięs lub samodzielna przekąska.
Składniki:
- 2 pęczki rzodkiewek
- 1 żółta papryka
- 3 marchewki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżeczki cukru brązowego
- pieprz, sól do smaku
1. Rzodkiewkę i paprykę pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce. Wszystkie warzywa przełożyć do miski i wymieszać.
2. W osobnej miseczce wymieszać oliwę, sok z cytryny, cukier. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
3. Do warzyw dodać koperek, polać winegretem. Odstawić do przegryzienia na kilkanaście minut.
Inspiracja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz