Kolejny zielony koktajl ze szpinakiem w roli głównej. Tym razem z mleczkiem kokosowym, które jest tutaj wyraźne wyczuwalne. Polecam wypróbowanie takiego zestawienia.
Składniki na 1 porcję:
przepis zmodyfikowany z Kwestii Smaku
- duża garść szpinaku
- 1 banan
- 1 mała puszka mleczka kokosowego (165 ml)
- cukier (opcjonalnie)
Banan obrać ze skórki, pokroić na większe kawałki. Wraz ze szpinakiem i mleczkiem kokosowym włożyć do blendera i zmiksować na gładką konsystencję.
Ooo takiego jeszcze nie piłam! :-) Zapisuję do wypróbowania :-)
OdpowiedzUsuńmdły musi być, chyba przepis indyjski albo jakaś kuchnia tajska, bo oni mieszają mleczko kokosowe nawet z mięsem. Jak dla mnie mleko kokosowe pasuje tylko na słodko...
OdpowiedzUsuń