Sycąca sałatka z kaszą kuskus, czerwona soczewicą, pomidorkami, fetą i miętą
Składniki:
- 150 g kaszy kuskus
- 130 g czerwonej soczewicy
- 9 szt pomidorków kiściowych (lub 3 szt zwykłych)
- 1 cebula
- 1/3 szklanki posiekanych liści mięty
- starta skórka z limonki lub cytryny
- 100 g sera feta
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz do smaku
1. Kuskus zalać wrzątkiem, 1 cm powyżej kaszy, przykryć i odstawić na 5 minut.
2. Czerwoną soczewicę ugotować przez 7 min.
3. Pomidorki pokroić na mniejsze kawałki. Fetę pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Zetrzeć skórkę z limonki.
4. W misce wymieszać kuskus, soczewicę, pomidory, fetę, cebulę, skórkę z limonki. Dodać oliwę z oliwy i miętę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Wyglada bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie :)
OdpowiedzUsuń