niedziela, 27 stycznia 2013

Deser z kiwi


Składniki na 4 porcje:

  • miąższ 6 dojrzałych zielonych kiwi
  • listki z 1 gałązki bazylii
  • 1 opakowanie (225ml) Ramy Cremefine do ubijania
  • 1 łyżka cukru
  • 100 g serka mascarpone
  • 100 g stopionej gorzkiej czekolady
  • miód

Kiwi zmiksuj z bazylią (niezbyt dokładnie, powinny pozostać kawałeczki), wstaw na chwilę do zamrażalnika. Ubij Rame z cukrem. Mascarpone utrzyj z 2 łykami bitej śmietany. Do wąskich szklaneczek wkładaj warstwami mascarpone, mus kiwi i ubita Ramę. Polej miodem i czekoladą.

Przepis pochodzi z książki „Po prostu gotuj” Pascal Brodnicki, Warszawa 2005

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...