wtorek, 9 kwietnia 2013

Gulasz drobiowy z pieczarkami i groszkiem


Składniki:
  • 2 duże filety z kurczaka
  • 1/2 puszki groszku
  • 8 szt pieczarek
  • pół dużej cebuli
  • koperek 
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • pół szklanki bulionu drobiowego
  • słodka i ostra papryka
  • sól, pieprz
  • olej

Na głębokiej patelni rozgrzać olej i usmażyć pokrojone w kostkę filety, po zarumienieniu filetów wrzucić cebule i podsmażyć. Dodać koncentrat i bulion i dusić kilka minut. Następnie dodać pieczarki i groszek, dusić kolejne kilka minut. Dodać śmietanę, doprawić paprykami, solą i pieprzem, dodać koperek.


Przepis pochodzi z tej strony.

2 komentarze:

  1. Pychotka świetny pomysł na szybki i smaczny obiad

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis tylko ile tej śmietany i jakiej?

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...