niedziela, 24 marca 2013

Wieprzowina słodko-kwaśna



Składniki:
  • 3 sznycle wieprzowe
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1/4 łyżeczki chilli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • sól
  • 1/4 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1/4 szklanki białego wina
  • olej
Cukier, chili, pieprz i tymianek wymieszać w miseczce. Sznycle posolić a następnie oprószyć mieszanka przypraw i cukru. Usmażyć kotleciki na rumiano. Zdjąć z patelni, a na patelnie wlać ocet balsamiczny i wino, pogotować chwilkę, aż zgęstnieje, dodać z powrotem mięso i dusić około 5 minut.

Przepis pochodzi z tej strony

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...