piątek, 26 czerwca 2015

Jaglanka z granatem i migdałami


Składniki na 1 porcję:
  • 1/3 szklanki płatków jaglanych
  • 1 i 1/2 szklanki wody
  • 1 szklanka mleka (użyłam ryżowego waniliowego)
  • ziarenka z 1/2 granatu
  • syrop klonowy
  • płatki migdałowe

Płatki jaglane zalać wodą, gotować na małym ogniu przez 12 minut. Wyłuskać ziarenka granatu. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Do ugotowanych płatków wlać mleko, wymieszać. Dodać syrop klonowy, posypać ziarenkami granatu i płatkami migdałowymi. Smacznego!


Inspiracja

6 komentarzy:

  1. Takie proste, a pyszne. Śniadanie idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie wygląda! :-) Jeśli chodzi o granat, to trzeba tylko pamiętać, żeby uważać z nim, kiedy jesteśmy chorzy i zażywamy leki: wtedy nie wolno jeść granatów ani pić ich soku. Substancje zawarte w garnatach mogą bowiem ingerować w działanie enzymów odpowiedzialnych za prawidłowy rozkład leków w organizmie - warto wiedzieć. ;-) Więc u mnie ta jaglanka musi poczekać, aż antybiotyk się skończy... ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...