Składniki na 1 porcję:
- 1/3 szklanki płatków jaglanych
- 1 i 1/2 szklanki wody
- 1 szklanka mleka (użyłam ryżowego waniliowego)
- ziarenka z 1/2 granatu
- syrop klonowy
- płatki migdałowe
Płatki jaglane zalać wodą, gotować na małym ogniu przez 12 minut. Wyłuskać ziarenka granatu. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Do ugotowanych płatków wlać mleko, wymieszać. Dodać syrop klonowy, posypać ziarenkami granatu i płatkami migdałowymi. Smacznego!
Inspiracja
Takie proste, a pyszne. Śniadanie idealne :)
OdpowiedzUsuńcoś wspaniałego!
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda! :-) Jeśli chodzi o granat, to trzeba tylko pamiętać, żeby uważać z nim, kiedy jesteśmy chorzy i zażywamy leki: wtedy nie wolno jeść granatów ani pić ich soku. Substancje zawarte w garnatach mogą bowiem ingerować w działanie enzymów odpowiedzialnych za prawidłowy rozkład leków w organizmie - warto wiedzieć. ;-) Więc u mnie ta jaglanka musi poczekać, aż antybiotyk się skończy... ;-)
OdpowiedzUsuńPrzydatna informacja, dzięki!
UsuńProszę :-)
UsuńHi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.
OdpowiedzUsuń