Składniki na 2 porcje:
- 4 łyżki nasion chia
- 1 szklanka mleka
- 1,5 łyżki kakao
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1 łyżeczka cynamonu
Do dekoracji:
- 2 kostki gorzkiej czekolady
- dowolne owoce (użyłam granatu)
Wszystkie składniki wymieszać w miseczce, aby wszystkie nasionka chia były zanurzone. Przykryć folią i odstawić do lodówki najlepiej na cała noc. Następnego dnia można pudding zmiksować lub pozostawić go w takiej formie. Zetrzeć na wierzch gorzką czekoladę, przyozdobić owocami. Smacznego!
wspaniały deser!
OdpowiedzUsuńmuszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńpolecam:)
UsuńMmmm ta konsystencja! Muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Wow, ten pudding wygląda wyśmienicie! :)
OdpowiedzUsuńŚliczne zdjęcia! *.*
dziękuję :) pozdrawiam!
UsuńSuper deser. Po prostu bomba zdrowia. Uwielbiam chia. Pozdrawiam;-).
OdpowiedzUsuńRewelacja! Prosty, łatwy i zapewne bardzo smaczny przepis, wypróbujemy :) Ja zapraszam do siebie na brownie z borówkami, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńVery great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write again very soon!
OdpowiedzUsuń