środa, 19 marca 2014

Śniadaniowe parfait z malinami


W swoim zamrażalniku znalazłam resztkę zamrożonych malin. Miałam też świeżo upieczoną granolę z migdałami <klik>. W ten sposób powstało moje śniadanie. Parfait jest to rodzaj mrożonego deseru podawanego w wysokiej szklance. Wyszło pysznie!

Składniki na 1 porcję:
  • 150 g jogurtu naturalnego gęstego
  • 2 łyżki mrożonych malin
  • 2-3 łyżki granoli, musli (użyłam domowej migdałowej - klik)
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka cukru pudru

Maliny rozgnieść widelcem. Odłożyć kilka do dekoracji. Maliny wymieszać z jogurtem naturalnym, dosłodzić cukrem pudrem. Na dno wysokiej szklanki nałożyć granolę. Polać 1 łyżeczką miodu.Nałożyć jogurt z malinami. Na wierzch położyć całe maliny. Smacznego!

3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...