W swoim zamrażalniku znalazłam resztkę zamrożonych malin. Miałam też świeżo upieczoną granolę z migdałami <klik>. W ten sposób powstało moje śniadanie. Parfait jest to rodzaj mrożonego deseru podawanego w wysokiej szklance. Wyszło pysznie!
Składniki na 1 porcję:
- 150 g jogurtu naturalnego gęstego
- 2 łyżki mrożonych malin
- 2-3 łyżki granoli, musli (użyłam domowej migdałowej - klik)
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka cukru pudru
Maliny rozgnieść widelcem. Odłożyć kilka do dekoracji. Maliny wymieszać z jogurtem naturalnym, dosłodzić cukrem pudrem. Na dno wysokiej szklanki nałożyć granolę. Polać 1 łyżeczką miodu.Nałożyć jogurt z malinami. Na wierzch położyć całe maliny. Smacznego!
takie śniadanko to aj rozumiem, mniam:)
OdpowiedzUsuńślicznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję i pozdrawiam:)
Usuń