piątek, 28 czerwca 2013

Tatar z łososia i awokado


Składniki:
  • 200 g łososia wędzonego
  • 1 awokado
  • zielony ogórek
  • koperek
  • kawałek startego imbiru
  • sok z połowy limonki
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
Łososia posiekać w drobną kosteczkę, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę a miąższ pokroić w kosteczkę. Doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z limonki. Starty imbir wymieszać z posiekanym ogórkiem i koperkiem. Dodać łososia i awokado. Wymieszać, na koniec dodać olej rzepakowy.



2 komentarze:

  1. Przepis łatwy i bardzo szybki do wykonania to jedna a drugie smak Super. Polecam

    OdpowiedzUsuń
  2. Ile porcji tego tatara

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...