środa, 20 listopada 2013

Nudle po azjatycku


Składniki na 3-4 osoby:
  • 200 g nudli (makaron chiński taki, który gotuje się poniżej 10 minut, ja użyłam 3 minutowego)
  • 2 marchewki
  • 8 pieczarek
  • papryczka chili do smaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 cebuli
  • olej do smażenia
  • 250 g mielonej wieprzowiny
  • 250 g mielonej wołowiny
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka sosu rybnego

Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Zeszklić cebule z czosnkiem. Dodać mięso i chwilę podsmażyć, dodać startą marchewkę, pokrojone w cienkie plasterki pieczarki i sosy: sojowy i rybny. Smażyć przez 15 minut, co jakiś czas mieszając. Wrzucić chili i nudle i zalać wodą tak, aby przykrywała makaron. Gotować, aż makaron będzie miękki.


Przepis pochodzi z magazynu Kuchnia 11/2013

4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...