Składniki na 3-4 osoby:
- 200 g nudli (makaron chiński taki, który gotuje się poniżej 10 minut, ja użyłam 3 minutowego)
- 2 marchewki
- 8 pieczarek
- papryczka chili do smaku
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 cebuli
- olej do smażenia
- 250 g mielonej wieprzowiny
- 250 g mielonej wołowiny
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka sosu rybnego
Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Zeszklić cebule z czosnkiem. Dodać mięso i chwilę podsmażyć, dodać startą marchewkę, pokrojone w cienkie plasterki pieczarki i sosy: sojowy i rybny. Smażyć przez 15 minut, co jakiś czas mieszając. Wrzucić chili i nudle i zalać wodą tak, aby przykrywała makaron. Gotować, aż makaron będzie miękki.
Przepis pochodzi z magazynu Kuchnia 11/2013
pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńDziękuję:) pozdrawiam
UsuńProste, ale egzotyczne i pyszne :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie smaki, które lubię :)
OdpowiedzUsuń