niedziela, 14 lipca 2013

Porzeczkowiec pod kokosową bezą


Składniki:
  • 200 g mąki
  • 120 g zimnego masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • szczypta soli
  • 1 jajko
Z podanych składników zagnieść ciasto, owinąć folią i zmrozić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować, przełożyć na blaszkę, ponakłuwać widelcem. Piec w 160 stopniach przez 25 minut.

Porzeczkowa beza:
  • 3 białka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 220 g porzeczek
  • 100 g wiórków kokosowych
Białka ubić na sztywno, następnie łyżka po łyżce dodawać cukier. Delikatnie wymieszać z wiórkami kokosowymi a na końcu z porzeczkami.
Wyłożyć na ciasto i piec przez 30 minut 150 stopniach do zarumienienia bezy.





Źródło znajduje się tutaj

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...