Odwiedzając blog Kasi natrafiłam na przepis na skrzydełka hawajskie, od razu wiedziałam, że będę musiała je wypróbować. Uwielbiam wszystkie potrawy mające w składzie ananasa :) oczywiście się nie zawiodłam. Są pyszne, coś dla lubiących słodkawe potrawy.
Składniki:
Marynata:
- 6 krążków ananasa z puszki
- pół szklanki sosu barbecue
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- sól, pieprz
- szczypta imbiru
Ananasa zmiksować i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty. Włożyć do miski skrzydełka, wymieszać z marynata, przykryć folia i włożyć do lodówki na minimum 3 h.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec skrzydełka w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem przez 1,5 h. Ostatnie pól godziny piec bez przykrycia, żeby skrzydełka się podpiekły.
Podawać z ryżem, polewając powstałym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz