piątek, 4 stycznia 2013

Sushi


Składniki:
  • powinien być świeży tuńczyk lub łosoś ja natomiast dałam wędzonego łososia
  • paluszki krabowe
  • awokado
  • ogórek
  • ryż do sushi
  • sos sojowy
  • ocet ryżowy
  • listki nori - algi morskie
  • zaprawa do ryżu
  • marynowany imbir w zalewie
  • wasabi

Ryż przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Składniki do sushi łososia, awokado, ogórek i paluszki krabowe pokroić na kawałki. Listek nori umieścić na środku maty bambusowej. Ułożyć warstwę ryżu na środku pozostawiając 1 cm margines. Przy dolnej krawędzi ryżu ułożyć składniki. Zawinąć, następnie zrolowane sushi podzielić na części. Podawać z sosem sojowym, marynowanym imbirem i wasabi.

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...