czwartek, 3 stycznia 2013

Zupa z cukinii


Składniki na 4 porcje:
  • 3 łyżki margaryny
  • 3 cukinie pokrojone w kostkę
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 starty surowy ziemniak
  • kilka listków bazylii
  • 80 dag startego cheddara
  • kilka płatków chili

W garnku rozpuść margarynę, wrzuć cukinię, posól, aby szybciej puściły sok. Dodaj ziemniaka, wlej wrzący bulion, gotuj, aż ziemniak będzie zupełnie miękki. Wtedy zmiksuj, przypraw solą, pieprzem i gałką, jeszcze raz zagotuj. Posyp bazylią, cheddarem i chili.

Przepis pochodzi z książki „Po prostu gotuj” Pascal Brodnicki, Warszawa 2005

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...