środa, 15 lipca 2015

Mus owocowy z czekoladą


Lekko zmrożony mus z borówek, malin i banana. Polany płynną czekoladą. 


Składniki na 2 porcje:
  • 200 g malin
  • 100 g borówki
  • 1 banan
  • 1 łyżka miodu (lub więcej do smaku)
  • 50 g gorzkiej czekolady

W blenderze zmiksować maliny, borówki, banana oraz miód. Przelać do szklanek i włożyć na 20 min do zamrażalnika. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Wyjąć deser z zamrażalnika, polać czekoladą i ozdobić owocami. Podawać od razu.



4 komentarze:

  1. Wygląda smacznie :) poczekam aż dojrzeją do końca borówki na działce i też coś takiego wyczaruję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Toż to wygląda bajecznie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...