Składniki na 2 porcje:
- 100 g malin
- 15 g cukru pudru
- 3 g żelatyny
- 20 ml wody
- 200 g śmietany 30 %
- 2 żółtka
- 50 g czekolady gorzkiej
- 50 g czekolady mlecznej/deserowej
Żelatynę wymieszać z wodą, odstawić na 10 minut. Maliny zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić np w mikrofalówce. Wymieszać z malinami. Wyłożyć na dno 2 pucharków. Odłożyć do lodówki na około 30 minut do stężenia.
Przepis pochodzi z książki "Cukiernia Lidla"
poproszę poproszę poproszę !
OdpowiedzUsuńIdealny deserek :) Uwielbiam takie puszyste i z dodatkiem owoców.
OdpowiedzUsuńApetyczne zdjęcie!
OdpowiedzUsuńDziękuję!
UsuńCoś dla mnie. Uwielbiam połączenie malin i czekolady :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajnie napisany artykuł. Jestem pod wrażeniem.
OdpowiedzUsuń