Łosoś pieczony z talarkami ziemniaków i pomidorkami koktajlowymi
Składniki na 2 porcje:
- 400-500 g łososia
- 500 g ziemniaków
- 2 jajka
- 3 łyżki śmietany
- 2 gałązki pomidorków koktajlowych
- przyprawa do ryb
- sól
- pieprz
Ziemniaki obrać, pokroić na plasterki. Ugotować w osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzić. Ziemniaki ułożyć na spodzie naczynia żaroodpornego. W miseczce wymieszać jajka ze śmietaną, doprawić sola i pieprzem. Polać sosem ziemniaki. Łososia umyć, osuszyć, w razie potrzeby pokroić na kawałki. Posypać przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Obok ułożyć pomidorki koktajlowe. Piec w 180 stopniach przez 20 minut.
Wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńdziękuję, pozdrawiam :)
UsuńPięknie się prezentuje
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
www.kornikwkuchni.blogspot.com
dziękuję, pozdrawiam :)
UsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńJak najbardziej pieczony łosoś jest świetną sprawą i muszę przyznać, że ja również lubię go robić. Bardzo podoba mi się także danie z przepisu https://mowisalmon.pl/przepisy/stek-z-kapusty-czerwonej-z-lososiem-wedzonym-komosa-ryzowa-i-orzechami-wloskimi/ i moja rodzinka za nim przepada.
OdpowiedzUsuń