środa, 6 maja 2015

Naleśniki szpinakowe


Dzisiaj zapraszam Was na naleśniki w stylu Shreka :) Swój kolor zawdzięczają szpinakowi. Jednak bez obaw jest on bardzo słabo wyczuwalny, a jak dołożymy do nich dżem to właściwie nie ma różnicy w smaku. Myślę, że mają szansę przypaść do gustu dzieciom :)

Składniki na ok. 13 szt:
z przepisu z bloga Moje wypieki
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 3 jajka
  • 80 g świeżego szpinaku
  • 1 łyżka oleju szczypta soli

W blenderze kielichowym umieścić wszystkie składniki i dokładnie zmiksować. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie ciasto wymieszać. Rozgrzać patelnię. Usmażyć naleśniki. Podawać z ulubionymi dodatkami. Świetnie smakują z dżemem truskawkowym.


2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...