niedziela, 31 maja 2015

Deser z truskawkami i mascarpone


Pyszna, truskawkowa wariacja na temat tiramisu. Miękkie biszkopty, przełożone warstwą truskawek i mascarpone.


Składniki na 2 porcje:

  • 150 g mascarpone
  • 200 g truskawek
  • 50 g biszkoptów
  • 1/3 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1 niepełna łyżka płynnego miodu
  • 1/2-1 szklanka mleka
  • 1 kostka gorzkiej czekolady

Mascarpone wymieszać z miodem i ekstraktem waniliowym. Biszkopty połamać i zamoczyć na kilka sekund w mleku. Ułożyć warstwowo biszkopty, truskawki i mascarpone. Na wierzch zetrzeć czekoladę. Można dodatkowo schłodzić. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...