poniedziałek, 15 grudnia 2014

Surówka z selera z orzechami włoskimi


Surówka z selera z dodatkiem orzechów włoskich i koperku. Z dodatkiem lekkiego dressingu z jogurtu greckiego, oliwy i musztardy.

Składniki:
  • 1 seler (bulwa)
  • 2 garście orzechów włoskich
  • 1 łyżka koperku
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól morska

Seler zetrzeć na tarce. Orzechy obrać i pokroić na kawałki. Koperek posiekać. Wszystkie składniki umieścić w misce. W  osobnym naczyniu wymieszać jogurt grecki, oliwę i musztardę. Doprawić solą. Dodać do sałatki. Wymieszać.

Przepis pochodzi z książki  "Żyj zdrowo i aktywnie z Anną Lewandowską".

2 komentarze:

  1. Choć za samym selerem nie przepadam, w takim wydaniu wygląda zachęcająco.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...