Surówka z selera z dodatkiem orzechów włoskich i koperku. Z dodatkiem lekkiego dressingu z jogurtu greckiego, oliwy i musztardy.
Składniki:
- 1 seler (bulwa)
- 2 garście orzechów włoskich
- 1 łyżka koperku
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy
- sól morska
Seler zetrzeć na tarce. Orzechy obrać i pokroić na kawałki. Koperek posiekać. Wszystkie składniki umieścić w misce. W osobnym naczyniu wymieszać jogurt grecki, oliwę i musztardę. Doprawić solą. Dodać do sałatki. Wymieszać.
Przepis pochodzi z książki "Żyj zdrowo i aktywnie z Anną Lewandowską".
świetny pomysł na surówkę!
OdpowiedzUsuńChoć za samym selerem nie przepadam, w takim wydaniu wygląda zachęcająco.
OdpowiedzUsuń