Koktajl dyniowy na bazie mleczka kokosowego
Składniki na 2 porcje:
z przepisu z bloga "Kwestia Smaku"
- 200 g puree z dyni*
- 1/2 banana
- sok z 1 pomarańczy
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- 1 i 1/2 łyżki syropu klonowego
- 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
- 250 ml mleczka kokosowego
Wycisnąć sok z pomarańczy. W blenderze umieścić puree z dyni. Dodać banana, sok z pomarańczy, cynamon, imbir i syrop klonowy. Dolać mleczko kokosowe. Zmiksować. Smacznego!
* Dynię umieścić w piekarniku, piec w 200 stopniach przez 1 h. Ostudzić, obrać ze skórki.
Ciekawa jestem, jak smakuje takie cudo :)
OdpowiedzUsuńMusisz wypróbować ;)
UsuńPiękne zdjęcia, no i wyborne smaki, z chęcią tu wracamy i polecamy :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
Usuń