piątek, 17 października 2014

Koktajl dyniowy


Koktajl dyniowy na bazie mleczka kokosowego

Składniki na 2 porcje:
z przepisu z bloga "Kwestia Smaku"
  • 200 g puree z dyni*
  • 1/2 banana
  • sok z 1 pomarańczy
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 1 i 1/2 łyżki syropu klonowego
  • 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
  • 250 ml mleczka kokosowego

Wycisnąć sok z pomarańczy. W blenderze umieścić puree z dyni. Dodać banana, sok z pomarańczy, cynamon, imbir i syrop klonowy. Dolać mleczko kokosowe. Zmiksować. Smacznego!

* Dynię umieścić w piekarniku, piec w 200 stopniach przez 1 h. Ostudzić, obrać ze skórki.


4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...