poniedziałek, 9 czerwca 2014

Truskawki z kozim serem na bagietce


Wytworna i elegancka przekąska z truskawkami i kozim serem w roli głównej. Całość kompozycji dopełnia oliwa, sos balsamiczny oraz bazylia. Smaki się tu fajnie przenikają - słodycz truskawki balansuje kwaśny smak octu balsamicznego. Goście na pewno będą zachwyceni.

Składniki:
  • 1 bagietka
  • 200 g truskawek
  • 50 s sera koziego (użyłam twarogu)
  • oliwa
  • kremowy sos balsamiczny (można zastąpić tradycyjnym płynnym octem balsamicznym)
  • listki bazylii

Bagietkę pokroić na kawałki. Posmarować serem kozim. Truskawki pokroić na kawałki. Ułożyć na serze, spryskać oliwą i sosem balsamicznym. Całość posypać porwaną bazylią. Smacznego!




4 komentarze:

  1. Takie kanapeczki musialy być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam kozi ser, ale nie jadłam jeszcze nigdy w takim połączeniu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. rewelacja:) zjadłabym z chęcią:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...