W zamrażalniku znalazłam zamrożone jagody i postanowiłam zrobić z niego pyszny koktajl. Już raz proponowałam Wam koktajl jagodowo-banannowy <klik>, który cieszy się dużym powodzeniem i jest najczęściej oglądam postem na moim blogu. Tamten był na bazie jogurtu naturalnego, z dodatkiem malin i soku z pomarańczy. Ten ma mniej składników, ale jest równie pyszny. Polecam!
Składniki na 2-3 porcje:
- 1/2 szklanki mrożonych/świeżych jagód
- 2 banany
- ok. 400 g kefiru
- 2 łyżki cukru (lub do smaku)
Jagody rozmrozić. Banany obrać ze skórki, pokroić. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Smacznego)
ŚWIETNIE wygląda podany w kieliszkach, też tak lubię. Pytanie - gdzie kupiłaś takie słomki? :)
OdpowiedzUsuńSłomki kupiłam na stronie www.scandiloft.pl, Pozdrawiam :)
UsuńAż zatęskniło mi się za latem..piękne kolory :)
OdpowiedzUsuń