sobota, 2 listopada 2013

Babeczki orzechowe z czekoladą



Składniki:
  • 125 g masła
  • 1/3 szklanki drobnego cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
  • 3 łyżki mleka
  • 100 g posiekanej gorzkiej czekolady
 
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać po jednym jajku, zmiksować. Dodać ekstrakt waniliowy. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i orzechami. Dodać stopniowo do masła. Po zmiksowaniu dodać mleko a na końcu czekoladę. Ciasto wyłożyć do 3/4 wysokości papilotki. Piec w 170 stopniach około 25 minut, do suchego patyczka.



Źródło

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...