Składniki:
- 125 g masła
- 1/3 szklanki drobnego cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka kakao
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 3 łyżki mleka
- 100 g posiekanej gorzkiej czekolady
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać po jednym jajku, zmiksować. Dodać ekstrakt waniliowy. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i orzechami. Dodać stopniowo do masła. Po zmiksowaniu dodać mleko a na końcu czekoladę. Ciasto wyłożyć do 3/4 wysokości papilotki. Piec w 170 stopniach około 25 minut, do suchego patyczka.
Źródło
bardzo kuszące :) Dziękujemy za zdjęcie!
OdpowiedzUsuńAle pychota! Koniecznie do spróbowania :D
OdpowiedzUsuńZapraszam:
http://nackany-zeszycik.blogspot.com/