Składniki:
- 100 g szpinaku
- 1 pomarańcza
- pół melona około 250-300 g
- 1 grejpfrut
- kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej
- 1 cebulka dymka
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- 1 łyżeczka miodu
- sól, pieprz
Szpinak umyć, osuszyć. Pomarańczę i grejpfuta obrać, usunąć błony. Melona obrać pokroić w kosteczkę. Cebulkę posiekać. Przygotować dressing umieszczająć wszystkie skłądniki w miseczce, wymieszać do połączenia.
Na półmisku układamy szpinak, polewamy dressingiem. Następnie układamy owoce i szynkę szwarcwaldzką. Posypujemy posiekaną dymką.
Źródło
Czasem robię podobną, tyle, że bez grejpfruta, którego nie lubię :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://ewakuchennie.blogspot.com/