czwartek, 20 czerwca 2013

Krem marchewkowy z imbirem i mleczkiem kokosowym


Składniki:
  • 750 g marchewki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka startego imbiru
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki curry
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 250 ml mleczka kokosowego
  • sól, pieprz

Marchewkę obrać, pokroić w plasterki. Czosnek i cebule posiekać. Rozgrzać oliwę, podsmażyć cebule i czosnek. Dorzucić curry, imbir. Następnie dodać marchewkę i zalać bulionem. Gotować minut, na koniec dolać mleczko kokosowe i całość zblenderować na gładki krem. Doprawić sokiem z cytryny, sola i pieprzem.

Przepis pochodzi z bloga Moje Pasje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...