sobota, 5 marca 2016

Kotlety mielone z indyka


Składniki na ok. 11 kotlecików:
na podstawie przepisu Olgi Smile
  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz do smaku
  • bułka barta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Cebulę posiekać i usmażyć na oleju.
Mięso mielone połączyć z cebulą, jajkiem, majonezem oraz paprykami. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę i uformować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron. Kotlety podałam z kaszą jęczmienną i surówką z marchewki i jabłka.

1 komentarz:

  1. Najczęściej robię właśnie z mięsa indyczego. :)Smaczne :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...