środa, 31 grudnia 2014

Jabłkowe grzane wino


Jabłkowe grzane wino - cudnie pachnące imbirem i cynamonem. Idealne na sylwestrowy wieczór lub na zimne karnawałowe wieczory. Przy takim rozgrzewającym kubku żadna zima nam nie straszna ;)

To mój ostatni wpis w tym roku. Życzę Wam udanej zabawy sylwestrowej i wspaniałego 2015 roku :D Niech się spełnią wszystkie Wasze marzenia, plany i postanowienia! I mam nadzieję, że będziecie do mnie zaglądać również w Nowym Roku!

Składniki na 2-3 porcje:
  • 600 ml soku jabłkowego
  • 250 ml cydru
  • kawałek korzenia imbiru, około 6 g
  • 2 szczypty cynamonu
  • 3 plasterki jabłka

Sok przelać do rondelka. Dodać obrany i pokrojony w plasterki imbir. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 5 minut. Dodać cydr. Zagrzać. Dodać cynamon. Opcjonalnie możecie go jeszcze posłodzić. Przelać do kubków. Jeżeli przeszkadzają Wam kawałki imbiru, można przecedzić napój przez sitko. . Do każdego kubka włożyć plasterek jabłka. Pić ciepłe :)




3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...