sobota, 8 listopada 2014

Śniadaniowe parfait z granatem i mandarynką


Śniadaniowe parfait, składające się z warstwy gęstego jogurtu greckiego, konfitury pomarańczowej, pestek granatu i mandarynek, całość doprawiona imbirem.Jest kolorowo i zdrowo :)


Składniki na 2 porcje:
  • duży jogurt grecki (350-400g)
  • 1 granat
  • 2 mandarynki
  • odrobina startego imbiru
  • 2-3 łyżki dżemu/konfitury pomarańczowej lub brzoskwiniowej (niskosłodzonej)


Z granatu wydobyć pestki. Mandarynki obrać ze skorki, przekroić na pół. Do szklanki nałożyć 2 łyżki jogurtu greckiego, dodać konfiturę pomarańczową. Zetrzeć odrobinę imbiru. Na to nałożyć ziarenka granatu, cząstki mandarynki. Przykryć kolejną warstwą jogurtu oraz owocami. Uderokować listami mięty.  Podobnie przygotować drugą porcję.





4 komentarze:

  1. Wspaniale się prezentuje ,takie śniadaniowe parfait z granatem i mandarynką mogłabym codziennie zajadać .
    Pyszności )

    OdpowiedzUsuń
  2. rewelacyjnie wygląda, na pewno pyszny deser:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...