wtorek, 8 lipca 2014

Koktajl ze szpinakiem, awokado i pomarańczą


Zdrowy koktajl w kolorze zielonym, bez dodatku cukru. Szpinak dostarczy nam dużej ilości żelaza, a awokado zdrowych tłuszczy omega 3. Oba te składniki zawierają również kwas foliowy. Polecam go więc również kobietom będącym w ciąży.

Składniki na 2 porcje:
  • garść szpinaku
  • sok z 3 pomarańczy (około jednej szklanki soku)
  • 1 awokado
  • 1 banan
Szpinak umyć. Wycisnąć sok z pomarańczy. Banana, awokado obrać. Pokroić na kawałki. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Na zdrowie:)

5 komentarzy:

  1. Zachwycają mnie te mieszanki warzywno - owocowe ,czas zacząć własną produkcję.

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie się prezentuje ten koktajl! :)
    Super zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...