niedziela, 13 kwietnia 2014

Muszle zapiekane z salami i mozzarellą


Muszle makaronowe nadziewane salami, pomidorami, zapiekane z mozzarellą. 

Składniki na 2 porcje:
Przepis zmodyfikowany z Kwestii Smaku 
  • 16 szt muszli makaronowych
  • 50 g plasterków salami
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 kulka mozzarelli
  • 2 szczypty oregano
  • 1 mała cebula
  • sól, pieprz, cukier

Muszle gotujemy przez 12 minut, odcedzamy. Cebulę siekamy. Salami kroimy w kostkę. Rozgrzewamy patelnię i smażymy salami z cebulą przez 3 minuty. Zalewamy pomidorami w puszce i gotujemy 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Farsz lekko studzimy. Mozzarellę kroimy w kostkę. Połowę dodajemy do farszu. Farszem nadziewamy muszle. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch dajemy pozostałą mozzarellę. Posypujemy oregano. Zapiekamy w piekarniku przez 22 minuty w 180 stopniach. Smacznego!




1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...