środa, 24 lipca 2013

Placuszki jagodowe


Idealne na śniadanie bądź podwieczorek :)

 Składniki na około 14 placuszków:
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki
  • pół szklanki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • olej do smażenia
  • jagody
Jajko wbić do miski dodać cukier i zmiksować na puszysta masę, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksować. Na koniec dodać mleko. Gdy masa będzie już gotowa dodać jagody. Smażyć na niewielkiej ilości oleju.

Smacznego!

Inspiracja




5 komentarzy:

  1. Uwielbiam wszelkiego typu placuszki, z owocami są najlepsze!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają uroczo i smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepyszne! Polecam również z suszoną żurawiną :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...