środa, 3 lipca 2013

Bitki z karczku

 
Składniki:
  • 500 g karkówki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 350 ml bulionu wołowego
  • sól, pieprz
  • olej

Karkówkę kroimy na plastry i w razie konieczności rozbijamy, następnie posypujemy solą i pieprzem. Cebule kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebule. Zdejmujemy ja z patelni i odkładamy. Na tą sama patelnię wkładamy mięso i obsmażamy je z każdej strony. Podsmażone kotlety oprószmy mąką z każdej strony, dokładamy cebule, zalewamy bulionem i dusimy do miękkości. W tym czasie bulion zgęstnieje i zrobi się sos. W razie potrzeby jeszcze doprawić.



Oryginalny przepis znajduje się tutaj

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...