Składniki:
- 300 g filetów z pstrąga
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 1 czerwona papryka, pokrojona w paski
- oliwa z oliwek
- 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
- 1 puszka pomidorów
- 400 ml mleczka kokosowego
- 1,5-2 szklanki wody
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 ziemniaki, pokrojone w kostkę
- sól, pieprz, cukier
- natka pietruszki
Filety umyć, osuszyć, pozbawić ewentualnych ości.
Cebulę i paprykę przesmażyć na oliwie z oliwek. Dodać białe wino, odparować. Dodać pomidory, mleczko kokosowe, koncentrat pomidorowy oraz wodę. Gotować około 10 minut. Dodać ziemniaki i gotować kolejne 15- 20 min. Zupę doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Na sam koniec włożyć filety i gotować około 5 minut. Zupę podawać z natką pietruszki.
Przepis pochodzi z książki Lidla "Ryby są super".
już po składnikach widzę, że jest smaczna:)
OdpowiedzUsuńPrzepyszna ja jeszcze robilam z tego przepisu - https://conaobiad.com.pl/przepis/zupa-rybna-z-pomidorami/ i tez mi wyszła bardzo dobra
OdpowiedzUsuń