środa, 27 marca 2013
niedziela, 24 marca 2013
Sałatka wiosenna
Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 12 rzodkiewek
- ogórek zielony
- szczypiorek
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Jajka pokroić w kosteczkę, rzodkiewki na ćwiartki, ogórek w plastry. Przełożyć do miski wymieszać, dodać posiekany szczypiorek. Zrobić dressing z obu rodzajów jogurtu, doprawić solą i pieprzem. Połączyć z sałatką.
Przepis pochodzi z tej strony.
Wieprzowina słodko-kwaśna
Składniki:
- 3 sznycle wieprzowe
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1/4 łyżeczki chilli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- sól
- 1/4 łyżeczki suszonego tymianku
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1/4 szklanki białego wina
- olej
Cukier, chili, pieprz i tymianek wymieszać w miseczce. Sznycle posolić a następnie oprószyć mieszanka przypraw i cukru. Usmażyć kotleciki na rumiano. Zdjąć z patelni, a na patelnie wlać ocet balsamiczny i wino, pogotować chwilkę, aż zgęstnieje, dodać z powrotem mięso i dusić około 5 minut.
Przepis pochodzi z tej strony.
Przepis pochodzi z tej strony.
sobota, 23 marca 2013
piątek, 22 marca 2013
środa, 20 marca 2013
wtorek, 19 marca 2013
niedziela, 17 marca 2013
środa, 13 marca 2013
poniedziałek, 11 marca 2013
Torcik galaretkowy
Składniki:
- 2 galaretki o smaku wiśniowym
- 2 galaretki o smaku pomarańczowym
- 2 galaretki o smaku cytrynowym
piątek, 8 marca 2013
Galette z cukinią i serem
Galette to rodzaj francuskiego kruchego ciasta. Bardzo smaczna wegetariańska serowa przekąska.
Składniki:
Przepis pochodzi ze strony White Plate.
Ciasto:
- 1 i 1/4 szkl mąki schłodzonej w lodówce przez 30 min
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 szkl lodowatej wody
- 120 g zimnego masła
- 1/4 szklanki śmietany 18%
- 2 łyżeczki soku z cytryny
niedziela, 3 marca 2013
Subskrybuj:
Posty (Atom)