piątek, 27 stycznia 2017

Zupa z cieciorką i kukurydzą


Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka cieciorki
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • sól, pieprz
  • wędzona papryka
  • koperek
  • grzanki (chleb, oliwa, zioła prowansalskie)

Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę z czosnkiem. Do garnka wlać wraz z zalewą kukurydzę, cieciorkę oraz pomidory. Dodać bulion, zagotować. Dodać cebulę z czosnkiem. Gotować przez kilka minut. Na koniec dodać mleczko kokosowe. Zagotować. Doprawić solą, pieprzem i papryką wędzoną. Można tez dodać koperek.
Zupę można podać z grzankami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...