Młoda kapusta zasmażana, z dużą ilością koperku
Składniki:
ze strony Filozofia Smaku
- 1 mała młoda kapusta
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 1 pęczek koperku
- 1 łyżka mąki (użyłam ryżowej)
- sól, pieprz do smaku
- olej
Marchewkę zetrzeć na tarce. Kapustę posiekać. Przełożyć do garnka. Dodać łyżeczkę soli i całość zalać około 1-1,5 szklani wody. Gotować około 10-15 minut.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebule. Zasypać mąką i zrobić zasmażkę. Dodać chochelkę wody z kapusty, wymieszać i całość przełożyć do garnka z kapustą. Dodać posiekany koperek i podgrzewać około 2-3 minuty. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą.
Nada się jako dodatek do każdego obiadu!
OdpowiedzUsuń